Teknoloji

Google Chrome aralık güncellemesi bellek tüketimini aşağıya çekecek

google chrome veri tasarrufu windows 7

google chromeGoogle’ın internet tarayıcısı Chrome, kimi zaman sistemden çok fazla şey talep etmesi nedeniyle eleştirilerle karşı karşıya kalıyor. Web tarayıcısının üzerindeki çalışmalarına ara vermeden devam eden internet devi, aralık güncellemesiyle bu yoğun talep konusunda aşama kaydetmeyi amaçlıyor. Chrome 55 güncellemesi, kullanıcılara iyileştirilmiş bir JavaScript motoru sunuyor. Bu motor sayesinde bellek ayak izinin önemli ölçüde aşağıya çekilmesi öngörülüyor.

Günümüzde pek çok modern web sitesinin üzerine kurulu olduğu düşünülünce yeni motorun kayda değer değişimleri de beraberinde getirmesi muhtemel gözüküyor. Google, özelliğin test edildiği New York Times, YouTube ve Reddit gibi sitelerde Chrome 53 ortalamasına göre yüzde 50 daha az RAM tüketildiğini belirtti.

Güncellemenin nihai versiyonu için 6 Aralık gününe kadar beklemek gerekiyor. Ancak sürüm öncesi kodunu çalıştırmakla ilgili bir problemi olmayanlar, diledikleri takdirde Google Chrome 55’i daha önceden deneyebilecek. Bu noktada yeni sürümün bilgisayar performansının genelinde bir artış vadetmediğini de belirtmek gerekiyor. Ancak bilgisayarının bellek kapasitesi çok yüksek olmayan ve aynı anda birden fazla uygulamayı kullananlar, yeni sürümle birlikte daha sıkıntısız bir deneyim yaşayabilir.

Google Chrome ekibi geri bildirimleri bekliyor

Chrome’un güncellemeye rağmen, kaynak tüketmeye devam etmesi durumunda ise kullanıcılardan geri bildirimlerini Google’a aktarmaları bekleniyor. Uygulama performansı üzerinde çalışan ekip, önümüzdeki dönemde internet tarayıcısının deneyimini daha da iyileştirmeyi amaçlıyor. Google, özellikle 1 GB’nin altında RAM kapasitesine sahip giriş seviyesi cihazlardaki performansı geliştirmeyi istiyor.

İLGİLİ HABERLER