Teknoloji

Google Chrome Android uygulamasında gezinmeyi kolaylaştıracak

google chrome 76

Google Chrome Android cihazların büyük kısmında ön yüklü olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Chrome’un geniş bir kullanıcı tabanına ulaşmasında önemli bir role sahip olan bu uygulama, Google tarafından düzenli olarak güncelleniyor. Chrome Android uygulaması için planlanan yeni güncellemelerden biri, kullanıcıların internette gezinmesini kolaylaştıracak yenilikler getirecek.

Google önümüzdeki dönemde yayınlayacağı bir güncellemeyle Chrome‘un Android versiyonuna hareketle gezinme seçenekleri ekleyecek. Bu hareketle kontrol seçenekleri sayesinde kullanıcıların önceki sayfaya geri dönmeleri veya yeniden son sayfaya ilerlemeleri önemli ölçüde kolaylaşacak.

Google için söz konusu hareketle kontrol seçenekleri yeni bir şey değil. Şirket Chrome’un iOS uygulamasında söz konusu kontrol seçeneklerini uzun süredir kullanıyor. Bu özelliğin Android’e gelişi konusundaki ilk işaretin bir geliştirici değerlendirmesinde verilmesi ise özellik üzerindeki çalışmaların tamamlanması için bir süre daha beklemek gerektiğini gösteriyor.

Eğer her şey planlandığı gibi giderse, Google Chrome Android uygulaması için hazırlanan yeni hareketle kontrol seçeneklerinin kısa bir süre içinde kullanıcılarla buluşması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER