Teknoloji

Google Chrome Android uygulamasını kullananlar indirdiklerini klasörlere ayırabilecek

google chrome veri tasarrufu windows 7

google chrome androidGoogle Chrome Android uygulamasını geliştirmek için sürekli olarak çalışmaya devam ediyor. Uygulama yakında şifre aktarım aracına ve HDR desteğine kavuşacak. Ancak Google burada durmayacak. Chrome’un Android uygulamasına eklenecek yeni özellikle kullanıcılar indirdikleri dosyaları farklı klasörlere ayırabilecek.

İndirilen dosyaların klasörlere ayrılması, çok büyük bir yenilik olarak görülmeyebilir. Ancak artık Android kullanıcıları cihazlarına Chrome üzerinden sıklıkla dosya indiriyor. İndirilen tüm dosyaların bir klasörde toplanması ise zaman zaman organizasyon açısından sorun oluşturabiliyor. Özellikle depolama alanı düşük olanlar ve klasöründe birbirinden farklı türde dosyalar bulunanlar için bu karışıklık iyice rahatsız edici hâle gelebiliyor.

Ancak bu durum yakında yayınlanması beklenen güncellemeyle değişecek. Google, dosya indirme işlemi başlamadan önce Chrome kullanıcılarına dosyaları indirebilecekleri klasörü seçme imkânı sunacak. SD kart bulunan telefonlarda SD kart klasörleri de söz konusu seçenekler içinde yer alacak.

Google Chrome Android uygulaması farklı klasör seçeneğini ne zaman sunacak?

Google Chrome Android uygulamasına indirilen dosyaları klasörleme imkânının ne zaman geleceği bilinmiyor. Ancak çalışmaların izinin ortaya çıkması, özelliğin yakında kullanıcılarla buluşacağı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER