Teknoloji

Google Chrome’un geliştirici kanalını Android’e açtı

chrome-gelistirici-030515

Google, sıkı Android kullanıcılarının Chrome’un en gelişmiş, saf ve kaba versiyonunu test etme versiyonunu sağlıyor, Chrome’un geliştirici kanalını Google Play Store üzerinden sunduğu uygulamayla Android kullanıcılarına açıyor.

Böylelikle deneyimli kullanıcılar ve geliştiriciler internet tarayıcısının en yeni özelliklerini Google’ın mobil işletim sistemi üzerinde, herkese ulaşmadan önce test etme imkanı buluyor. Sıradan kullanıcıları uyarmak gerekiyor, ne de olsa Chrome’un bu “edge” versiyonunu kullanmak süper hızlı bir otomobili, henüz frenleri testten geçmeden sürmekle eşdeğer.

Geliştirici kanalı daha önce Windows Mac, Linux ve Chrome OS kullanıcıları için açıktı, ancak ilk kez Android de bu kanaldan yararlanan işletim sistemlerine eklenmiş oldu.

Google her zaman Chrome internet tarayıcısının farklı versiyonlarını farklı kanallar altında kullanıcılara sunuyor. Kararlı versiyon son kullanıcılara ulaşıyor ve adı üstünde en kararlı şekildeki versiyon olma özelliğini taşıyor. Beta versiyonu ise şu anda test edilmekte olan işlevleri barındırıyor. Geliştirici (Dev) versiyonu ise Beta versiyonunun bir adım ötesinde bulunuyor, haftada bir veya iki kez güncelleniyor. Son olarak Canary versiyonu da geliştirici versiyonunun bir adım ötesinde bulunuyor.

Saydığımız bu versiyonlar arasındaki farkı sıradan kullanıcıların fark etmesi biraz zor olabilir, ancak bu sürümlerin hepsini yayınlamak Google’ın yeni özellikleri herkese dağıtmadan önce Chrome topluluğundan geri bildirim toplamasına yardımcı oluyor. Böylelikle Google her kullanıcısından bir test pilotu gibi yararlanmış oluyor.

İLGİLİ HABERLER