Teknoloji

Adobe’nin Google Chrome ve Microsoft Edge için hazırladığı Acrobat PDF editörü dağıtımda

adobe acrobat pdf google chrome

PDF formatındaki dosyaları açmak eskiden olduğu kadar zor değil. Ancak özellikle düzenleme yapmak gerektiğinde işler hâlâ biraz zahmetli hâle gelebiliyor. Adobe bu zahmeti ortadan kaldırmak için uzun süredir üzerinde çalıştığı Acrobat PDF Google Chrome ve Microsoft Edge eklentilerini dağıtıma çıkardı. Bu eklentiler sayesinde PDF araçlarına doğrudan internet tarayıcısı üzerinden ulaşmak mümkün olacak.

Özellikle belge imzalamak için bu aracın faydalı olacağını tahmin etmek pek zor değil. Bu işlevden yararlanmak için Acrobat Pro DC aboneliğinin gerekmediğini belirtmekte de fayda var. Ücretsiz erişim kapsamında kullanıcılar PDF dosyalarına yorum ekleyebilecek. Ayrıca dosyaları indirip yazdırmak da mümkün olacak.

PDF dosyalarını Microsoft Word belgesine çevirmek gibi işlemleri yapmak isteyen kullanıcıların ise ellerini cebe atması gerekecek.

Google Chrome ve Microsoft Edge için hazırlanan Adobe Acrobat PDF eklentisinin Acrobat’ın web versiyonundan farklı olduğunu da bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Nadiren PDF düzenleme ihtiyacı duyanlar için Adobe’nin yeni eklentisi bir hayli işlevsel olacağa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER