Teknoloji

Yeni Google Chrome sürümü şifre yönetimini ve değiştirmeyi kolaylaştıracak

google chrome

Google internet tarayıcısı Chrome’un Linux, Mac ve Windows versiyonları için yeni bir güncelleme yayınladı. Google Chrome 88, kullanıcılara kendilerini güvende tutacak bazı yeni özellikler getiriyor.

Chrome’un yerleşik şifre yöneticisini kullananlar, artık bazı ekstra seçeneklerden faydalanabilecek. Örneğin, belirlenen bir şifrenin güçlü olup olmadığı buradan kontrol edilebilecek. Bunun için önce tarayıcıdaki profil fotoğrafına daha sonra da anahtar ikonuna dokunmak gerekiyor. Daha sonra “şifreleri kontrol et” seçeneği üzerinden kuvvetlendirilmesi önerilen şifreler bulunuyor.

Google buna ek olarak Chrome üzerinden yönetilen şifrelerin de tek bir yer üzerinden güncellenmesini mümkün kılıyor. Şirketten konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Kullanıcı isimlerini ve şifreleri tek bir yerden rahatlıkla güncellemeyi isteyebilirsiniz. Bu nedenle Chrome 88’le birlikte Chrome ayarları üzerinden tüm şifrelerinizi kolaylıkla ve hızla yönetebileceksiniz.”

İlk olarak masaüstünde kullanıcılarla buluşan bu özellik, yakında Chrome’un iOS ve Android uygulamalarında da yerini alacak.

Google Chrome 88 ile birlikte bazı küçük yenilikler de sunuluyor. Windows 10’u koyu temayla kullananlar, Chrome’un yer imleri ve geçmiş gibi sayfalarında koyu renkli kaydırma çubukları görecek. FTP desteğinin tamamen çıkarılması ve macOS Yosemite desteği de sunulanlar arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER