Teknoloji

Yeni Google Chrome güncellemesi iki haftalık rötarın ardından kullanıcılarla buluşuyor

google chrome

Google, Chrome 81 güncellemesini küresel koronavirüs salgını nedeniyle iki hafta gecikmeli de olsa tüm kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Güncelleme Linux, Mac ve Windows işletim sistemli cihaz sahiplerinin erişimine açıldı.

Google, beklendiği gibi, Chrome 81’de sunulması planlanan bazı özellikleri gelecek güncellemelere bıraktı. Yine de, yeni güncellemede de dikkate değer bazı değişiklikler mevcut.

Söz konusu değişikliklerden birisi, Google tarafından “uygulama ikon markalaması” olarak adlandırılan özellik. Bu özellik uygulamaların ve internet sitelerinin kullanıcılarını rahatsız etmeden yeni aktiviteler konusunda bilgilendirmesini mümkün kılıyor. Örneğin, bir e-posta veya sohbet uygulamasındaki okunmamış mesajlar, uygulama ikonunun yanında sayıyla gösterilecek.

Google, Web NFC özelliği için de Origin Trial testlerine başladı. Web NFC sayesinde Chrome’un NFC etiketlerini okuyabilmesi mümkün hâle gelecek. Bu özellik yaygınlaştığında kullanıcıların özel NFC uygulamalarına ihtiyacı kalmayacak. Sadece tarayıcıyı başlatarak daha fazla bilgi için NFC etiketlerinden yararlanan galerileri gezmek veya bir rozetteki bilgileri okuyabilmek mümkün olacak.

Google Chrome 81 güncellemesini normal şartlar altında mart ayında yayınlayacaktı. Ancak küresel koronavirüs salgınının patlak vermesi ve iş takvimlerinin değişmesi nedeniyle şirket güncellemeyi durdurmuştu. Chrome 82 güncellemesinin yayınlanmayacağını daha önce açıklayan Google, Chrome 83 güncellemesini mayıs ayında kullanıcılarla buluşturacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER