Teknoloji

Google Chrome’da birden çok cihaz kullananların işini kolaylaştıracak yenilik

google chrome veri tasarrufu windows 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Chrome 77 güncellemesi, bu hafta itibarıyla Windows, Mac, iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşmaya başlıyor. Chrome’da çok sayıda görsel değişiklik gerçekleştiren Google, internet tarayıcısının sadık kullanıcı kitlesine yeni bir özellik de sunuyor. Bundan böyle Chrome kullanıcılarının web sayfalarını başka cihazlara göndermeleri mümkün olacak.

Bağlantının üstüne sağ tıklatma yapıldığında açılan yeni bağlam menüsü üzerinden ilgili web sayfası, Chrome’un kullanıldığı diğer cihazlardan birine gönderilecek.

Chrome’u iOS üzerinde kullananların bu işlemi yapmaları için uygulamanın açık olması gerekiyor. Sekme gönderim işlemi, kullanıcıların onay vermesinin ardından tamamlanıyor. Hâlihazırda Chrome’un iOS, Android ve Windows uygulamalarında web sayfası gönderim özelliği kullanıma sunulmuş durumda. macOS kullanıcıları ise henüz bu özellikle karşılaşmış değil.

Google Chrome 77 ile yeni bir site yükleme göstergesi sunuyor

Chrome’da açık ve son kullanılan sekmeleri farklı cihazlar üzerinde görebilme imkanı uzun süredir mevcut. Ancak cihaza gönder özelliği sayesinde işler biraz daha hızlanıyor. Özellikle internette gezinme işlemi telefondan PC’ye veya PC’den telefona taşınırken, bu aracın önemli bir kolaylık sağlayacağı söylenebilir.

Google Chrome 77 ile sunulan bir diğer belirgin değişiklik ise yeni site yükleme göstergesi. Bu yeni gösterge sayesinde kullanıcıların bir sekmedeki yüklemenin tamamlanıp tamamlanmadığını daha rahat şekilde anlayabilecek.

İLGİLİ HABERLER