Teknoloji

Google Chrome 69 iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşmaya başladı

google chrome 69

Google Chrome 10. yaşını yeni bir sürümle kutluyor. Söz konusu yeni sürüm, önemli yenilikleri de beraberinde getiriyor. İlk olarak bu hafta içinde Windows, Mac ve Linux’ta yayınlanan Google Chrome 69, iOS ve Android cihazlarda da kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Yeni Google Chrome sürümünün getirdikleri arasında göze ilk olarak Google’ın Material Design tasarım dili çerçevesinde şekillenen yeni görünüm çarpıyor. Yeni tasarımla Chrome, şirketin diğer ürünleriyle aynı çizgiye yerleşiyor. Minimalist ve düzenli tasarım, Chrome kullanıcılarının menüler içinde gezinmesini kolaylaştırıyor.

Google’dan yapılan açıklamada, yeni tasarımla ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı: “En yeni güncellememiz yenilenmiş bir tasarımı beraberinde getiriyor. Yeni tasarımla internette daha gezinmek biraz daha hızlanırken, yenilenen şifre yöneticisi ve güncellenen otomatik doldurma özelliği işlerin daha kolay ve güvenli yapılmasını sağlıyor. Chrome’un arama kutusu ise kullanıcıların yazarken daha fazla bilgi görmesini ve zaman kazanmasını mümkün kılıyor.”

Google Chrome 69, çentik desteğini beraberinde getiriyor. Böylelikle Google’ın popüler internet tarayıcısı, modern akıllı telefonlarla daha uyumlu hâle geliyor. Yeni Chrome sürümüyle üçüncü taraf ödemeler aracılığıyla güvenli ve kolay mobil ödemeler yapmanın da önü açılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER