Teknoloji

Chrome 64 sürümüyle paylaşılan bağlantılardaki karmaşık parametreler ayıklanıyor

chrome otomatik video engelleme

google chrome 64Google’ın Chrome’un 64 versiyon numaralı en son sürümü karmaşık yönlendirme bağlantılarını sizin için temizlemeye başladı. Yani, bundan böyle bir bağlantı paylaştığınızda, o paylaşımın sonuna eklenmiş olan ve ziyaretçinin geldiği kaynağı ya da diğer parametreleri belirlemeyi sağlayan uzantılar otomatik olarak temizleniyor. Böylelikle sadece ana bağlantı paylaşılıyor.

Söz konusu işlem, Chrome’dan bağlantı paylaşıldığında otomatik olarak yapılmaya başlandı. İster Paylaş menüsünü kullanın, isterseniz bir bağlantıyı kopyalayıp başka bir yere yapıştırın; aynı ayıklama işlemi uygulanıyor. Her ne kadar adresten ek parçalar otomatik olarak ayrılsa da, hâlâ yönlendirme bilgisiyle birlikte paylaşım yapma imkanınız bulunuyor. Eğer isterseniz, URL çubuğundan bağlantıyı doğrudan kopyalayarak istediğiniz yere yapıştırarak paylaşım yapabilirsiniz.

google chrome 64

Android Police‘in belirttiğine göre, bu özellik yararlı olmakla birlikte bazı dezavantajları da bulunuyor. Örneğin, kullanıcıyı uzun bir makale içinde belirli bir bölüme getiren çapa etiketleri de paylaşımla birlikte kayboluyor. Bu nedenle Chrome’da paylaşılan bir bağlantı kullanıcıyı doğrudan sayfanın en başına getiriyor.

Bu, Chrome 64 versiyonuyla birlikte gelen son yeniliklerden sadece biri. Bunun dışında Daha İyi Reklam standartlarını ihlâl eden kötü ve istenmeyen reklamların otomatik olarak engellenmesi özelliği de geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Otomatik video başlatan sitelerin tümden sessize alınması ve Windows kullanıcıları için HDR desteği de yenilikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER