Teknoloji

Google Chrome 42 ile birlikte push bildirimleri geldi

google-chrome-logo-230513

Google Chrome’un yeni yayınlanan son sürümü önemli ve bazıları için rahatsız edici olabilecek bir özelliği kullanıma sunuyor.

Google uzun zamandır Chrome’un test versiyonlarında itme (push) bildirimlerini test ediyordu. Chrome versiyon 42 ile birlikte nihayet bu destek bütün kullanıcılara ulaşacak şekilde sunulmaya başlandı. İtme bildirimleri sayesinde web sayfaları, Chrome’un açık olmadığı durumlarda bile, size yeni haberler ve yazılarla ilgili uyarılar gönderebilecek.

Tabii ki, itme bildirimlerinin gönderilebilmesi için kullanıcının onay vermesi gerekiyor. Onay verildikten sonra blogların yeni yazıları veya bir web sitesinde düzenlenen açık artırmayı kazandığınıza dair ve benzeri haberleri itme bildirimleri yardımıyla öğrenebileceksiniz. İtme bildirimleri özelliği Safari kullanıcılar tarafından uzun zamandır kullanılıyordu, ancak Chrome 42 ile birlikte itme bildirimleri sadece OS X’te değil Windows’ta ve Linux’ta da çalışıyor. Kullanıcılar istedikleri zaman itme bildirimlerini kapatabiliyor.

İtme bildirimlerine ek olarak Chrome 42’nin performans odaklı bir güncelleme olduğu kaydediliyor. Yeni bir Google Gruplar paylaşımında güncellemenin çeşitli performans ve güvenlik iyileştirmeleri içerdiği kaydediliyor.

Chrome kullanıcıları internet tarayıcısı içindeki dahili güncelleme aracını kullanarak veya Google’ın Chrome sitesinden uygulamayı indirerek Chrome 42 sürümüne geçiş yapabilirler.

Teknoblog’un yayınladığı yeni haberleri de Chrome bildirimleri sayesinde daha yakından takip edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER