Teknoloji

Google Chrome 32 ses çıkaran sekmeyi gösterme ve Windows 8 için Chrome OS arayüzüyle geldi

Google’ın yayınladığı son Chrome sürümü dikkate değer yenilikler içeriyor. Bunların başında ses çıkaran sekmelerin izlenebilmesi bulunuyor.

google-chrome-logo-230513

Sekme başlığına yerleştirilen küçük bir hoparlör ikonu sayesinde Chrome kullanıcıları hangi sekme içinde müzik oynatıldığını veya video gösterildiğini farketme fırsatı elde ediyor. YouTube da böyle bir işlevi geçen yıl içinde kullanıma sunmuştu, şimdi aynı özellik tüm web sitelerini kapsar hâle getirildi. Ayrıca hangi sekmenin web kamerasını kullandığı ya da Chromecast’e yayın yaptığı da gösteriliyor.

google-chrome-sesli-sekme-150114

Chrome 32 sürümü daha güvenli bir internette gezinme deneyimi de sunmayı amaçlıyor. Bu amaçla denetlenen kullanıcı hesaplarını ekledi. Çocuklar düşünülerek geliştirilen bu özellik sayesinde site engellemeleri koyabilir, internette gezinme aktivitesini gözden geçirerek çocuğunuzun riskli bir şeyler yapmadığından emin olabilirsiniz. Güvenli Gezinme özelliğinin zararlı yazılım uyarı sistemi de daha güçlü hâle getirildi, girmekte olduğunuz bir sitenin zarara yol açıp açmayacağını öğrenip ona göre hareket edebilirsiniz.

google-chrome-windows-8-os-150114

Son olarak, belki de en önemlisi, Google Windows 8 kullanıcıları için Chrome OS benzeri bir kullanıcı arayüzü ekledi. Metro modu içinde Chrome’u uygulama başlatıcısı ve yeni kullanıcı arayüzü tarzıyla Chrome OS gibi kullanmak mümkün oluyor. Google daha önce Metro modu içine özel bir Chrome görünümü eklemişti, ancak bu kullanıcı arayüzü çok da düzgün ve güzel görünmüyordu.

Kullanıcılar en son Chrome sürümünü Chrome internet tarayıcısı içinden güncelleme kontrolü yaparak veya Google Chrome web sitesi üzerinden indirebilir.

İlgili >> Chrome Blog, Google Chrome

İLGİLİ HABERLER