Teknoloji

Google Chrome 18 geliştirilmiş grafik yetenekleriyle birlikte geldi

Google, Chrome güncellemelerine devam ediyor. Son olarak 18 numaralı versiyona kavuşan bu popüler internet tarayıcısı yeni sürümle birlikte daha iyi grafik performansı sunar hâle geliyor. HTML5’in bir grafik elementi olan Canvas 2D için GPU tabanlı hızlandırma desteği kazanan yeni internet tarayıcısı bu sayede oyun ve web uygulama performansında dramatik bir iyileşme sunabilir, bu sırada CPU üzerinde yarattığı yük azalacak olsa bile.

Ayrıca Google dikkatini WebGL grafik standardına da çevirmeden geçmiyor. TransGaming’in, daha eski bilgisayarlara temel 3D web içeriklerine erişim imkanı tanıyan SwitfShader tarama örüntüleyicisini lisansladı. SwiftShader’ın avantajları belki çoğu kullanıcılar tarafından farkedilmeyecek, çünkü daha modern makinelerde bu özellik kapalı hâlde gelecek, yine de Chrome’un giderek daha da genişleyen özellikler kümesi içinde yer alması iyi bir şey.

Bilgisayarında Chrome yüklü olanlar 18 versiyonuna otomatik güncellemenin yapıldığını görecektir. İlk kez Chrome indirecekler ise aşağıdaki bağlantıyı takip ederek yeni güncellemeyi cihazlarına indirebilir.

İlgili – Google Chrome
İlgili – Chromium Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER