Teknoloji

Google Chat ve Dokümanlar’a otomatik özet özelliği geliyor

google chat

Google otomatik özetleme özelliğiyle uzun belgeleri daha hızlı şekilde anlamaya ve kavramaya yardımcı olacak. Bu özellik ilk olarak Google Dokümanlar’da daha sonrasında ise Chat ve Spaces uygulamalarında kullanıcılarla buluşacak.

Makine öğrenmesinden faydalanarak bir dosyadaki anahtar noktaları tespit edecek olan özellik önemli noktaları bulacak ve okunabilir bir özet çıkaracak. Özelliğin duyurusunu mart ayında yapan Google, sonunda dağıtıma hazır görünüyor.

Google I/O 2022’nin açılış etkinliğinde konuşan Alphabet CEO’su Sundar Pichai; otomatik özet özelliğinin temelinde dil anlama, bilgi sıkıştırma ve doğal dil oluşturmanın bulunduğunu belirtti. Özelliğin Chat ve Spaces’a ne zaman geleceği konusunda şu an için net bir bilgi verilmiş değil.

Chat ve Dokümanlar’a otomatik özet özelliğini getiren Google, Workspace için “Portrait Restore” adını taşıyan bir özelliğin de duyurusunu yaptı. Söz konusu özellik, Google Meet’teki kötü web kamerası görüntüsünü otomatik olarak temizleyecek. Yapay zekâ desteğiyle seslerdeki yankı da sıfırlanacak. Buna ek olarak, yıl bitmeden Google Meet’e otomatik transkripsiyon özelliği de eklenecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER