Teknoloji

Google Chat uygulaması yeni tasarımıyla diğer Workspace uygulamalarına ve Gmail’e benzeyecek

google chat

Google Chat uygulaması önümüzdeki dönemde yeni bir yüze kavuşacak. Yenilenen tasarım uygulamayı görsel açıdan Google Drive, Dokümanlar, Slaytlar, E-Tablolar ve Gmail uygulamalarına yaklaştıracak. Tıpkı makyajlanan diğer Workspace uygulamaları gibi, yenilenen Chat uygulamasının temelinde de Google’ın Material Design 3 sistemi bulunuyor.

Google tarafından paylaşılan GIF animasyonu, tüm arayüze küçük dokunuşlar yapıldığını gösteriyor. Bunlar arasında yuvarlatılmış butonlar ve arama çubuğu ve arayüze eklenen mavi tonları ön plana çıkıyor.

Ana mesaj görünümünde, yeni mesaj oluşturma ekranında, yeni konu butonunda ve direkt mesajlar ile Space’lerdeki ileti dizisi paneli de yenilenen unsurlar arasında bulunuyor.

google chat

Google Chat’e kısa süre önce yeni bir özellik de eklenmişti

Google kısa süre önce Chat için yeni bir özelliğin de duyurusunu yapmıştı. Bu özellik sayesinde Space yöneticilerinin sadece duyuruların paylaşılabileceği kanallar oluşturması mümkün hâle geliyor. Benzer bir imkan Slack’te de kullanıcılara sunuluyor. Söz konusu özellik bir ekipteki herkesi bilgilendirmek ve duyurulara tek bir yerden ulaşmak için faydalı olacak gibi görünüyor.

Yeni tasarım tahmin edilemez değişiklikler getirmiyor. Ancak önümüzdeki dönemde Google Chat gözünüze biraz farklı göründüğünde bunun nedenini kolaylıkla anlayacaksınız. Yeni tasarımın birkaç hafta içinde tüm kullanıcılara ulaştırılması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER