Teknoloji

Google “akıllı yazma” özelliğini Chat uygulamasına getiriyor

google chat

Daha önce Hangouts adını taşıyan Google Chat platformunun web uygulamasına yapay zekâ tabanlı yeni bir özellik ekleniyor. İnternet devi daha önce Gmail‘de ve Dokümanlar uygulamasında sunduğu “akıllı yazma” özelliğini Chat’e getiriyor. Bu özellik, kullanıcılara yazarken bağlam kapsamında çeşitli kalıplar öneriyor ve böylelikle iletişim sürecini hızlandırıyor.

Google’dan yapılan açıklamada, bu özellikle iş arkadaşları arasındaki iletişimin hızlandırılmasının hedeflendiği ve böylelikle diyalogların ya da projelerin daha verimli şekilde ilerleyebileceği belirtildi.

Google’ın mesajlaşma uygulamaları konusunda büyük bir kafa karışıklığı olduğunu belirtmekte fayda var. Kurumsal iletişim odaklı bir platform olan Chat, bu doğrultuda hazırlanmış pek çok özellik barındırıyor. Orijinal Hangouts deneyimine ek olarak, reaksiyonlar ve yanıt önerileri gibi özellikler Chat’te mevcut. Uygulamanın kurumsal kullanıcılar için tasarlanmasına rağmen, bireysel kullanıcılar için de ücretsiz şekilde erişime açık olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Google Chat’in tasarımı bir süre önce güncellenmişti

Google Chat bir süre önce Material Design tasarımıyla güncellenmişti. Platformu Gmail’e yakınlaştıran internet devi, Chat’i Gmail üzerinden başlatmayı da mümkün hâle getirmişti. Yeni yazı tipleri, renkler, panel ölçeklendirme ve diğer estetik değişikliklerle birlikte sunulan konu butonu da ortak çalışmayı kolaylaştırmıştı.

google chat

Akıllı yazma özelliği 26 Haziran itibarıyla tüm Google Chat kullanıcılarına dağıtılmış olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER