Teknoloji

Google çevrimiçi eğitim aracı Oppia ile interaktif eğitimin kapılarını açıyor

Google Oppia olarak adlandırdığı yeni bir çevrim içi eğitim aracının duyurusunu gerçekleştirdi. Açık kaynaklı bir proje olan Oppia öğrenme için interaktif çevrim içi aktivitelerin herkes tarafından geliştirilmesini mümkün kılıyor.

oppia-web-280214

Oppia sitesi herkesin “keşif” olarak adlandırılan dersleri oluşturmasını ve bunları almasını mümkün kılacak şekilde basit bir kodlandırma yapısı içeriyor. Keşifler herkesin erişimine açık bırakılabiliyor, böylelikle başkaları da bunları kodlayarak katkıda bulunabiliyor, bu şekilde daha akıllı bir ders oturumu oluşturulmuş oluyor.

Google Oppia’yı “bir kişiye balık tutmasını öğreten” akıllı geri bildirim sistemi olarak tanıtıyor. Sistem doğru cevabı göstermekten veya cevap verildiğinde bunun yanlış olduğunu göstermekten daha farklı bir yaklaşım izliyor.

Oluşturulan keşifler web sayfalarına eklenebiliyor, kolay geliştirmeler için çevrim içi ölçüm paneli içeriyor. Parametreleri değiştirerek eğitmene uygun hâle getirmek ve katılımcı bir düzenleme ortamı yaratmak da mümkün oluyor.

Bu arada Oppia’nın bir Google ürünü olmadığını belirten ibare de sitede bulunuyor. Bu da Google’ın bir topluluk oluşturmak ve daha geniş kapsamlı bir şey ortaya koymak istediği anlaşılıyor. Sonunda eğitimi sadece okumak ve video izlemekten öte götürülmesi amaçlanıyor.

İlgili >> The Next Web, Oppia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER