Teknoloji

Google çevrim içi ders pazarı Helpouts’u nisanda kapatıyor

google-helpouts-150215

Bir yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Google’ın çeşitli alanlarda uzman kişileri kullanıcılarla buluşturan video tabanlı ders platformu Google Helpouts 20 Nisan tarihinde kapanıyor. Google+ üzerinden yapılan duyuruda şirket, servisin beklenen hızda büyümediğini, bu nedenle uygulama ve topluluğa veda etme zamanının geldiğini kaydetti.

Helpouts 2013 yılında yemek pişirmeden sağlık bakımına herhangi bir konuda destek arayan kişilerin başvuracağı ilk kaynak olma hedefiyle kurulmuştu. Google bu servisin masaüstü ve Android versiyonlarını aralarında Sephora ve Weight Watchers’ın da bulunduğu küçük bir iş ortağı grubuyla açmıştı. Kullanıcılar gönüllülerin hazırladığı videoları ücretsiz olarak izleyebilirken iş ortaklarının hazırladığı videolar için de 20 dolar izleyerek bunlara erişebiliyordu.

Mountain View şirketi gelecekte servisin fiyatlarının düşeceğini düşünüyordu, daha sonra şirketin Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Udi Manber o zamanlar potansiyel açısından çevrim içi alışverişle karşılaştırma yapmış ve bu şekilde bir öngörüde bulunmuştu. Ne var ki, söz konusu potansiyel hiçbir zaman keşfedilemedi.

Google topluluktaki kullanıcıların Helpouts geçmişlerini 20 Nisan tarihinden itibaren Google Paket Servisini kullanarak indirebileceklerini kaydetti. İndirme işlemleri 1 Kasım tarihine kadar devam edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER