Teknoloji

Google Çeviri’nin yenilenmiş Android versiyonu Sohbet Modu’yla birlikte geldi – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Çeviri aracının Android uygulaması yaklaşık bir senedir Android Market üzerinden dağıtılıyor. Arama devi bu uygulamasının birinci yaşını kapsamlı yeniliklerle kutluyor. Google Çeviri’nin güncellenmiş versiyonu aralarında Sohbet Modu adı verilen bir özelliğin de yer aldığı birtakım yeniliklerle birlikte geliyor.

Yeni Sohbet Modu özelliği sayesinde farklı dili konuşan birisiyle karşılıklı sohbet gerçekleştirme mümkün olacak. Gerçek zamanlı tercüman gibi çalışan bu araç sizin söylediğiniz bir cümleyi anında karşı tarafın anlayacağı dile çeviriyor, tersini de sizin için yapıyor. Bu araçta kullanılan teknoloji işi anında yapmıyor, ancak yeterince hızlı, bu sayede kullanımına değiyor.

Sohbet Modu’na erişim oldukça kolay. İlk önce birşeyi tercüme edin, daha sonra bu mod bir seçenek olarak karşınıza çıkacaktır. Buradan yola çıkarak başka bir dili konuşan kişiyle sohbet gerçekleştirebilirsiniz. Aslında bu teknolojinin tanıtımı IFA 2010’da gerçekleştirilmişti. Aşağıda yer alan Eric Schmidt’in IFA 2010 konuşmasının bir yerinde bu teknoloji tanıtılıyor. Ayrıca Google Çeviri’nin yeni sürümü Android Market üzerinden dağıtıma sunuldu.

Video: Eric Schmidt IFA 2010’da konuşuyor

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER