Teknoloji

Google Çeviri iOS uygulaması farklı aksanları anlayabilecek

google ceviri ios

Birden fazla ülkede konuşulan dillerde bir kelimenin telaffuzu ülkeden ülkeye hatta kimi zaman bölgeden bölgeye değişebiliyor. Bu da standart bir telaffuz bilgisinin zaman zaman yetersiz kalmasına yol açıyor. Google Çeviri iOS uygulaması için hazırlanan son güncelleme, pek büyük olmayan ancak yine de dikkat çeken bu soruna çözüm getiriyor.

Son güncelleme ile iPhone sahipleri Google Çeviri uygulamasını kullananlar, bir kelimenin telaffuzunu dinlerken farklı aksanlardaki telaffuz seçeneklerini de duyabilecekler. Söz konusu özellik kapsamında İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Bengalce gibi diller için farklı aksanlarda telaffuzlar uygulamaya eklenebiliyor.

Bu özellikte akıllara gelen ilk kullanım şekli İngilizce bir kelimenin Amerikan, Avustralya veya İngiliz aksanlarındaki telaffuzunu duymak oluyor. Ancak iPhone sahipleri Google Çeviri uygulaması sayesinde İngilizce bir kelimenin Hint aksanındaki telaffuzu da öğrenebilecek. Fransızcada ise Kanada aksanı gibi seçenekler kullanıcıların karşısına çıkacak.

Google Çeviri iOS ve Android uygulamaları arasındaki farklardan biri kapanıyor

Farklı aksanlar için telaffuz desteğinin eklenmesiyle birlikte Google Çeviri iOS ve Android uygulaması arasındaki farklardan birisi ortadan kaldırılmış oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER