Teknoloji

Google Çeviri iOS ve Android uygulamalarına görsel çeviri ve gerçek zamanlı diyalog destekleri eklendi

google-yeni-logo-200913

Google Çeviri uygulaması için büyük bir güncelleme yayınladı, uygulamanın kişiler arasındaki diyaloglarda ve basılmış materyallerdeki metinlerin tanınmasında daha kolay şekilde kullanılmasına olanak sağladı.

Güncellemenin getirdiği ilk büyük yenilik Word Lens oldu. Google’ın geçtiğimiz sonbaharda satın aldığı uygulamayla aynı adı taşıyan bu yeni özellik telefonun kamerasını çevirdiğiniz yönde bulunan herhangi bir işareti veya diğer metinleri saptıyor ve bunları başka bir dile çeviriyor. Çevirilen metin telefonun ekranında artırılmış gerçeklik mantığıyla örtüşecek şekilde gösteriliyor. Google’ın hazırladığı GIF animasyonu bu yeni işlevin nasıl çalıştığını gösteriyor. Özellikle yurt dışı seyahatlerinde sokak tabelalarını veya etrafta yazılı olanları anlamak için Word Lens epey kullanışlı olacak. Tabii ki, bu işlevin kullanımı için internet bağlantısı gerekiyor.

Diğer büyük güncelleme ise Google Çeviri’nin gerçek zamanlı diyalog modu kazanması oldu. Daha önce çevirisi yapılacak dilleri seçip daha sonra da konuşmaya başlanacak her seferde uygulama içinde yer alan butona basmak gerekiyordu. Şimdi işler daha basit hâle geldi. İki dili seçtikten sonra Çeviri sadece kişinin konuşmaya başlamasını yeterli görüyor, hangi dili konuştuğunu anlıyor ve diğerine çeviri yapıyor. Bu mod Android ile birlikte iOS uygulamasına da geldi.

Google Çeviri iOS ve Android uygulamalarının güncel sürümleri yayınlandı. Cihazınıza uygun olan sürümü aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER