Teknoloji

Google Çeviri indirilebilen, yapay zekâ destekli çeviri paketleri sunuyor

google ceviri ios

google ceviriGoogle Çeviri uygulaması uzun süredir çevrimdışı olarak da kullanılabiliyor. Böylelikle yurt dışında olan ve internet bağlantısı olmayan kullanıcılar da uygulamadan yararlanabiliyor. Ancak çevrimdışı pakette kullanıcıların karşısına zaman zaman çeşitli kısıtlamalar çıkabiliyor.

Çevrimdışıyken yapılan çeviri işlemleri genellikle biraz fazla “düz” olabiliyor. Ancak Google sunduğu yeni seçeneklerle bu durumu değiştirecek gibi görünüyor. İnternet devi, Çeviri uygulamasının kullanıcılarına yapay zekâ gücünden çevrimdışıyken de yararlanma imkanı sağlayacak.

Google yeni sisteminde çevrimiçi çevirilerinde kullandığı nöral özdevinimli tercüme teknolojisinden yararlanıyor. İndirilebilir çeviri paketlerinin büyüklüklerinin 35 ila 45 MB arasında değişmesi, kullanıcıların cihazlarında depolama alanı kaygısı yaşamadan paketleri indirmesini mümkün kılacak gibi görünüyor.

Google’dan yapılan açıklamada, yapay zekânın bir cümlenin bütününü bir bağlam çerçevesinde değerlendirdiği ve bu sayede ortaya daha kaliteli çevirilerin çıktığı hatırlatıldı. Şirket yapay zekâ etkisini gösteren örnekler vermeyi de ihmal etmedi.

Yapay zekâ destekli çevrimdışı çeviri paketleri, toplam 59 dilde iOS ve Android kullanıcılarıyla buluşuyor. Desteklenen diller arasında Türkçe de bulunuyor. Google Çeviri paketlerinin tüm kullanıcıların erişimine açılması sürecinin 15 Haziran itibarıyla tamamlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER