Teknoloji

Google Çeviri birden fazla anlamı olan kelimeler için daha iyi öneriler sunacak

google çeviri

Google Çeviri uygulaması için önümüzdeki haftalarda yayınlanacak bir güncelleme, kullanıcıların özellikle birden fazla anlamı olan kelimeler için daha doğru çeviriler bulmasını sağlayacak. Uygulama tanımların ve örneklerin olduğu bağlamsal çeviri seçenekleri de sunacak.

Örneğin, İngilizcede birden fazla anlamı olan “row” kelimesinin anlamını bulmaya çalışıyorsunuz. Bu kelime tartışma, sıra veya kürek çekmek anlamlarına geliyor. Google bu anlamların hepsini örnek cümleler eşliğinde kullanıcılarına gösterecek.

Google’dan verilen bilgiye göre, uygulama doğru çeviri için gerekli bağlamı sağlayacak ve kalıbın farklı kullanım şekillerini göstererek arananı bulmayı kolaylaştıracak. Güncellenmiş bağlamsal çeviri özelliğinden ilk olarak İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Japonca dillerinde yararlanılabilecek. Kısa süre içinde bu sayının artırılması bekleniyor.

Google Çeviri Android uygulamasının tasarımı yenilendi

Google Çeviri Android uygulamasının tasarımı da yenilendi. Bu yeni tasarım yakında iOS uygulamasında da kullanıcılarla buluşacak. Yenilenen uygulama daha gelişmiş hareketle kontrol seçeneklerini beraberinde getiriyor. Bu seçenekler sayesinde dil seçimine daha hızlı şekilde erişilebilecek ve buna ek olarak eski çevirileri de daha hızlı şekilde görüntülemek mümkün olacak. Çevirilerin daha okunabilir hâle geldiğini belirten Google, cihaz üstünde çeviri özelliğini de 33 dilde daha sunuyor.

İLGİLİ HABERLER