Teknoloji

Google Çeviri artık arama geçmişinin kaydını tutuyor

google ceviri

Google Çeviri uygulamasının kullancıların arama geçmişinin kaydını tutmaya başlayacağının ipucu 2020’de verilmişti. Söz konusu özellik nihayet kullanıcılarla buluşuyor. Artık uygulamada yapılan çeviriler, kullanıcının Google hesabında saklanabilecek.

Çeviri uygulamasını açanlar artık “çeviri geçmişinizi yedekleyin” şeklinde bir mesajla karşılaşıyor. Bu mesaja dokunulduğunda kullanıcıların karşısına “Geçmişinizi yönetin” ve “Çeviri’yi bir hesap olmadan kullanın” seçenekleri çıkıyor. Kısacası çeviri kaydının tutulmasını istemeyenler için de bir alternatif mevcut.

Kullanıcılar uygulamanın ayarlar menüsündeki tarih bölümü üzerinden geçmiş çevirilerini kronolojik bir sırayla görebiliyor. Dileyenler aramalarını yıldız ikonuyla favoriler arasına ekleyip hızlı erişilebilir hâle de getirebiliyor. Arama geçmişi Google hesabında tutulduğu için kullanıcıların geçmişlerini farklı cihazlar üstünde görüntülemesi de mümkün oluyor.

Google Çeviri uygulamasının arama geçmişinin yönetimi konusunda kullanıcılara çeşitli seçenekler sunuluyor. Hangi cihazda yapılan aramaların saklanacağı ve arama geçmişinin hangi aralıklarla temizleneceği konusunda karar kullanıcılara bırakılıyor. Arama geçmişinin tutulmasının bazı Çeviri kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER