Teknoloji

Google Çeviri kullanıcılarının bekledikleri özellik dağıtıma çıktı

google çeviri android

Google Çeviri Android uygulaması için hazırlanan son güncelleme, önemli bir yeniliği beraberinde getiriyor. Bundan böyle uygulama ile uzun konuşmaları kaydetmek ve bu konuşmaların metnini hedef dile çevrilmiş şekilde görmek mümkün olacak. Google, söz konusu özelliğin demosunu yılın ilk günlerinde yapmıştı. Bu özellik, kullanıcıların bir dilde yapılan konuşmayı kaydetmesini ve bu konuşmada söylenenleri başka bir dile çevrilmiş ve yazılı şekilde görmesini sağlıyor.

The Verge sitesinin haberine göre, bu haftanın sonu itibarıyla söz konusu özellik tüm Android kullanıcılarının erişimine açılmış olacak. İlk etapta bu özelliğin desteklediği dillerin listesi ise şu şekilde: İngilizce, Fransızca, Almanca, Hintçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca ve Tayca.

Google Çeviri’nin Android uygulamasının en son sürümüne geçiş yapanlar, uygulamanın ana ekranda altında “Transcribe” yazısı bulunan bir ikon görecek. Bu ikona dokunulduğunda kullanıcılardan önce bir kaynak ve hedef dil seçmeleri istenecek. Konuşmaların ve ders metinlerinin çevrilmesi için kullanılabilecek bu özelliğin en iyi şekilde performans göstermesi için sessiz bir ortamın sağlanmasının önemli olduğu belirtiliyor. Özelliğin temelinde Google’ın Tensor işlemci birimleri olduğu için kullanıcıların internete bağlı olması da şartlar içinde bulunuyor.

google çeviri android

Google Çeviri Android uygulamasının yeni özelliği iOS’e ne zaman gelecek?

Google’ın yeni aracının kulağa tanıdık gelmesine şaşırmamak gerekiyor. Zira bu özelliğin temelinde Google’ın Pixel telefonlarında sunduğu Recorder uygulamasının Live Transcribe özelliği bulunuyor. Bu yeni araç, Google Çeviri’nin Sohbet modu için de bir tür tamamlayıcı niteliğini taşıyor. Sohbet modunun uzun konferans konuşmalarında veya derslerde bekleneni sağlamadığını belirten Google, yeni modun bu eksikliği ortadan kaldıracağına inanıyor.

Google Çeviri Android uygulamasında sunulan bu özelliğin iOS’e ne zaman geleceği konusunda şimdilik kesin bir bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER