Teknoloji

Google Çeviri Android’de her uygulamada çalışıyor

Google, Android’de metin çevirisini daha kolay hâle getiriyor. Bundan böyle sadece metni işaretlemek yeterli oluyor.

Tap to Translate (Çeviri için Tıklat) olarak adlandırılan bu yeni özellik Google Çeviri uygulamasının son güncellemesiyle birlikte geldi. Uygulama desteklenen ülke ve dillerdeki Android telefonlarında Çeviri’nin diğer uygulamalar içinde, yabancı dildeki bir metnin işaretlenmesinin ardından otomatik olarak ortaya çıkıyor.

Yabancı dildeki bir metni işaretlediğinizde, Facebook Messenger’ın sohbet kafalarına benzer şekilde küçük bir Çeviri ikonu beliriyor. Buradan kendi ana dilinizdeki bir metni okumakta olduğunuz yabancı dile çevirmeniz de mümkün oluyor.

Bu küçük, ancak kullanışlı özellik insanların güçlük aşamasının önüne geçecektir. Sürekli metin çevirisi yapmaya ihtiyaç duyanlar da, ara sıra çeviri yapmaya işi düşenler de bu yeni özelliğin faydasını görecektir. Google, bu yeniliğin herhangi bir uygulama içinde çalışabileceğini söylüyor; bunun sohbet uygulaması, internet tarayıcısı veya bir başka uygulama olması fark etmiyor. Microsoft da aynen benzer bir özelliği geçen ay içinde Android uygulamasına eklemişti, ancak çeviri özelliğini kes/kopyala/yapıştır menüsü içine yerleştirmeyi tercih etmişti.

Google çeviri uygulamasına bundan başka da birtakım yenilikler getirildi. iOS’te çevrim dışı kullanım modunu çıkaran Google, her bir çevrim dışı dil için sadece 25 MB’lık alanı yeterli görüyor. Hem iOS hem de Android’de, Word Lens özelliği içine Çince dil desteği de eklendi. Bu sayede telefonun kamerasını herhangi bir basılı metne tutup artırılmış gerçeklik tabanlı çevirisini görmek mümkün oluyor. Bu özellik biraz tutarsız olmakla birlikte, çalıştığında gerçekten etkileyici sonuçlar ortaya koyuyor.

google çeviri

İLGİLİ HABERLER