Teknoloji

Google otomobillerle ilgili yeniliklerini CES 2023’te sergiliyor

google ces 2023 android auto

Son yıllarda Google, “Better Together”, yani “Birlikte Daha İyi” vizyonunu sergilemek amacıyla CES’i yoğun biçimde kullanıyor. Google’ın felsefesi, tüm cihazların birbiriyle uyumlu çalışması gerektiği fikrine dayanıyor. Normal olarak bu, Fast Pair ve Cast gibi Google kablosuz bağlantı teknolojilerinin uyumluluğunun daha fazla üçüncü taraf ürününe genişletilmesini içeriyor. CES 2023‘te de Google’dan otomobil odaklı çeşitli duyurular geldi.

CES 2023’te şirket, Connect adlı akış aracını Android kullanıcı arayüzüne entegre etmek için Spotify ile birlikte çalıştığı bilgisini paylaştı. Ayrıca, alışkanlıklarınıza ve nerede olduğunuza bağlı olarak müziğinizi taşımak için farklı cihazlar öneren bir ses yayın özelliğinin önizlemesini de sundu.

Artık CES büyük bir otomobil fuarı ve Togg da bu fuarın önemli katılımcıları arasında bulunuyor. Google’ın da otomobiller için ürünleri var. Şirket perşembe günü, daha yüksek çözünürlüklü haritaların Polestar 3’te kullanıma sunulacağını ve I/O 2022’deki duyurusundan bu yana en son Android Auto arayüzünün ilk kez herkesin kullanıma sunulduğunu kaydetti.

Engadget’ın haberine göre, Las Vegas Kongre Merkezi’nin karavan yerindeki Google standında iki araç var; bunlar yeni Android Auto deneyimine sahip bir BMW i7 ve yerleşik Google’a sahip bir Volvo EX90.

I/O 2022’de Google, güncellenen arayüz sayesinde daha büyük ekran boyutlarına uyum sağlayacak ve bölünmüş ekran düzenine sahip olacak. Google, durum çubuğunu kaldırdı, gösterge simgelerini sol üstteki küçük bir kareye yerleştirdi ve bunun altına bir dizi kısayol tuşu ekledi. Gösterilen arabada sol panelin Spotify uygulamasını barındırdığı ve sağ taraftan hızlıca kaydırarak önerilen çalma listelerinin ortaya çıktığı belirtiliyor.S

Soldaki pencere aynı zamanda sürüş sırasında kullanıcıların ilgilenecek vakitlerinin olmadığı uyarılar için bir alan görevi de görüyor. Örneğin, bir bildirim gelirse, onu sağa kaydırarak bu alana gönderebilirsiniz ve siz onunla ilgilenmeye hazır olana kadar orada kalır.

Aşağıdaki Engadget videosu, Android Auto deneyiminin fuar alanındaki BMW i7’de nasıl olduğunu gösteriyor. Daha fazla fikir almak için videoyu izlemenizi tavsiye ederiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER