Manşetler

Google CEO’su Page’e göre Apple’ın stratejisi en çok kullanıcılara zarar veriyor

Fortune’a konuşan Google CEO’su Larry Page, şirketin mobil stratejisi, mevcut performansı ve gelecek hedeflerine dair açıklamalarda bulundu. Google ile Apple arasındaki ilişki hakkında konuşan Page, Apple’ın kendisini bir ada gibi tek başına konumlandırmasından en çok kullanıcıların zarar gördüğünü dile getirdi. Kullanıcıların sadece bir grup servis kullanmak zorunda kaldıklarını söyleyen Page, herkesin iyi geçinmesinin ve kullanıcıların başkalarının hareketlerinden etkilenmemelerinin hoş olacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Page, Google’ın amacının ürünlerini en geniş ölçekte kullanılabilir kılmak olduğunu belirtti ve kimi zaman bunu yapmalarına izin verildiğini, kimi zaman ise verilmediğini ifade etti. Page’e göre diğer şirketlerin Google’ı engelleme çabası sadece şirkete yönelik bir engel teşkil etmiyor. Şirketin resmi olmayan sloganı ”dünya için daha şeyler yapmak”ı bir kez daha dile getiren Page, kapalı ekosistemlerin internetin ruhuna aykırı olduğunu belirtti. Page’in bu sözleriyle kastettiği sistemler arasında ilk sırada iTunes ve iOS App Store’un yer aldığını düşünmek ise pek yanlış olmayacaktır.

Google’ın mevcut durumu hakkında konuşan Page, Google+’a da röpörtajda ayrı bir yer ayırdı. Google, geçtiğimiz hafta Google+’ın aktif kullanıcı sayısının 235 milyona ulaştığını duyurmuştu. Page, eleştirilerde Google+’ın potansiyelinin görmezden gelinmesinden dert yandı. Google+’tan önce bir şeyi paylaşmak için 18 farklı yola sahip olduklarını söyleyen Page, şimdi iyi çalışan bir yola sahip olduklarını ve bunu geliştirdiklerini belirtti. Page, Google+ konusunda eleştiride bulunanların uzun vadeye odaklanmadıklarını da sözlerine ekledi.

Google’ın uzun vadede rakipler yerine kendi projelerine odaklanma stratejisi de röpörtajda bir kez daha kendini gösterdi. Google Glass ve sürücüsüz araba projelerinin adını özellikle anan Page, bu tarz bir hayal gücünün arama gibi popüler servisler için de hayati olduğunu dile getirdi. İnsanlarda daha çok var olan üstüne düşünmek gibi bir eğilim olduğunu söyleyen Page, işlerinin insanların henüz ihtiyaç duyduklarını düşünmedikleri şeyleri düşünmenin olduğunu belirtti.

İlgili >> Fortune

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER