Teknoloji

Google CEO’su Larry Page sesindeki problemin ses teli felcinden kaynaklandığını açıkladı

Google CEO’su Larry Page kolaylıkla fark edilebilir sağlık problemi hakkında nihayet bir açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamayı Google+ sayfası üzerinden yapan Google CEO’su bu problemle ilk karşılaşmasının 14 yıl önce Google’ın kurulduğu zamanlarda olduğunu belirtti. O dönemde bir soğuk algınlığı geçirdiğini söyleyen Page, ardından sesinin boğuklaştığını ve o günden bu yana asla tam olarak düzelmediğini dile getirdi. Doktora gittiğini ve kendisine sol ses teli felci tehşisi koyulduğunu ifade eden Page, bu durumun sol ses telinin düzgün bir biçimde hareket etmesini engelleyen bir sinir problemi olduğunu söyledi.

larry-page-google-111212

Page bu problemin geçtiğimiz yaz sağ ses teline de sıçradığını, dolayısıyla Google I/O 2012’ye katılamadığını belirtti. Sorununun neden kaynaklandığının henüz bilinmediğini söyleyen Google CEO’su 2003’te kendisine ”tiroid bezi iltihabı” koyulduğunu, ancak kendisinin bu hastalığın belirtilerinden hiç muzdarip olmadığını dile getirdi. Page ses teli felcine neden olan sorunların tespiti ve kendisiyle aynı kaderi paylaşanları desteklemek için Ses Sağlığı Enstitüsü ile ortak çalışmalar yürütüyor.

Ses teli felcinin ardından yaşamının nasıl etkilendiği hakkında konuşan Page, sağlanan ilk iyileşmenin ardından evinde ve işinde yapması gereken her şeyi tamamen yerine getirebildiğini belirtti. Google CEO’su sesinin eskiye göre daha yumuşak olduğunu ve bu sorunun nefes alışını, konuşmasını ve aerobik faaliyetlerini engellediğini söyledi. Page bütün bunlara rağmen kendisini genel anlamda şaşırtıcı biçimde şanslı hissettiğini sözlerine ekledi.

İlgili >> Google+

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER