Manşetler

Google CEO’su Eric Schmidt’ten kendi geleceği, teknolojinin geleceği ve Apple’ın müşterilere dönük yaklaşımıyla ilgili düşünceleri

Eric Schmidt’in Google CEO’luk koltuğunda iki aydan az zamanı kaldı. Ancak çıkan bazı haberlerin aksine Schmidt koltuğunu Larry Page’e bıraktıktan sonra çok da uzaklaşmayacak.

Geçtiğimiz hafta Dünya Ekonomi Forumu toplantıları sırasında The Telegraph’a bir röportaj veren Google’ın mevcut tepe yöneticisi kendi geleceğinden teknolojinin geleceğine kadar birçok konuda yorumlarda bulundu. Yarı emeklilik gibi bir durumunun olmadığını açık bir şekilde dile getiren Schmidt Facebook ile rekabet hususunda da herhangi bir korku taşımıyor. Aslında O Facebook’a artan ilginin eninde sonunda Google’a olan ilgiyi de arttıracağına inanıyor. Konum tabanlı aktivitelerin de bir kişinin onları kullanmak istediği sürece dijital deneyimini arttıracağını vurgulayan Schmidt Cupertino’dakilere de lâf atmadan geçmiyor:

“Ben büyürken herşey kurumsal seviyedeydi. Bugünse bilgisayar bilimi gerçekten tüketiciler ve bilgilerle ilgili durumda. Google’ın yükselişi, Facebook’un yükselişi, Apple’ın yükselişi, benim düşüncemle, insanların hergün karşılaştığı problemlerin çözümü konusunda bilgisayar biliminin her zaman bir yerinin olduğunun kantı sayılır. Bunu herkesten on yıl önce gören sadece bir şirket vardı ve o şirket de Apple’dı. Eğer 90’lara bakacak olursanız, Sun, Microsoft, Novell ve Cisco gibi şirketler kurumlara odaklanmış altyapı şirketleri kimliği taşıyordu. Paranın olduğu yer orasıydı. Apple’ın insanların günlük hayatındaki rolü dışında hemen hemen hiç bireysel tüketici kullanımı söz konusu değildi. Büyük kaymanın üzerinden 10-15 yıl geçti ve bu web’in gelişimiyle birlikte geldi.”

Eric Schmidt’in röportajına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İlgili – The Telegraph

İLGİLİ HABERLER