Teknoloji

Google CEO’su Sundar Pichai James Damore’u kovduğu için pişman değil

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google CEO’su Sundar Pichai, geçtiğimiz sonbaharda cinsiyet ayrımcılığı üzerine tartışmalı bir bildiri yayınlayan Google çalışanı mühendis, James Damore’u kovmaktan dolayı pişmanlık duymadığını söyledi. Ne var ki, olayın kamuoyuna yansıma biçiminin talihsizlik olduğunu dile getirdi.

MSNBC ve Recode tarafından ortaklaşa düzenlenen bir röportajda konuşan Pichai, insanların bu kovma kararını politik nedenlerden dolayı aldıkları gibi yanlış bir fikre kapılmalarına neden oldukları için pişman olduğunu söyledi. Pichai, konunun kutuplaştırıcı bir biçimde kamuya yansımamasını dilediğini sözlerine ekledi.

Damore’un Google içinde dağıttığı ve daha sonra basına sızan bildiri, teknoloji sektöründe daha az kadın çalışan olmasının bir nedeninin de biyolojik farklılıklar olduğunu öne sürüyordu. Şirket, olayın basına yansımasının ardından mühendisi kovmuş, bildirinin Google’ın temel değerlerine ve iş ahlakına aykırı olduğunu dile getirmişti.

Kovulma olayı da beraberinde bir tartışma başlatmıştı. Bazıları Google’ı attığı adımdan dolayı kutlarken, bazıları da şirketin özgür düşünce ve ideolojik farklılıkları göz ardı ederek politik açıdan kendini savunmak adına böyle bir karar aldığını iddia etmişti. Hatta, New York Times köşe yazarı David Brooks, Pichai’nin meseleyi ele alış biçiminin yarattığı sonuçlardan dolayı istifa etmesi gerektiğini yazmıştı.

Bu arada Damore da Google’ı muhafazakar kişilere karşı ayrımcılıkla suçlayarak, şirkete dava açmıştı.

Pichai, dün verdiği röportajda Google’ın meseleye politik gözlükle bakmadığını, kararını şirketteki tüm çalışanların kendilerini rahat hissedecekleri düşüncesiyle aldığını vurguladı.

Röportaj için Pichai ile aynı sahneyi paylaşan YouTube CEO’su Susan Wojcicki de, işten kovmanın doğru karar olduğunu savundu.

İLGİLİ HABERLER