Teknoloji

Google CEO’su Sundar Pichai: İşten çıkarmalar yıl boyunca devam edecek

sundar pichai google

Google 2024’ün ilk ayında farklı birimlerinde işten çıkarmalara gitmişti. Şirketin CEO’su Sundar Pichai, çalışanlara gönderdiği bir mesajda küçülmenin yıl boyunca devam edeceğini belirtti. The Verge sitesinin haberine göre, Pichai tarafından çalışanlara gönderilen mesajda “Açıkçası bazı takımlar yıl boyunca ihtiyaç duyulan yerlerde belli kaynak tahsisi kararları almaya devam edebilir ve bundan bazı roller etkilenebilir” ifadesi yer alıyor.

Pichai, en son işten çıkarmaların “bazı alanlarda yürütmeyi basitleştirmek ve hızı artırmak için katmanları kaldırmak” ile ilgili olduğunu belirtti. Bunların durumu yumuşatmak için kullanılan ifadeler olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Pichai, 2024’teki işten çıkarmaların 2023’teki kadar geniş ölçekli olmayacağını ve her ekibi etkilemeyeceğini de dile getirdi. Google, 2023’te 12 bin çalışanını işten çıkarmıştı.

Google 2024’e işten çıkarmalarla başlayan tek önemli teknoloji şirketi değil

Google, 2024’ün ilk ayında işten çıkarmalar yapan tek önemli teknoloji şirketi değil. Kısa süre önce Discord, Meta, Amazon, Twitch, Humane AI, Unity ve Duolingo’nun da çeşitli ölçeklerde benzer hamleler yapmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER