Teknoloji

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in kârındaki düşüş devam ediyor

google apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in kârındaki düşüş devam ediyor. Gelir artışına rağmen kârın azalması, işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor. Alphabet’in geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde 18.5 milyar dolar olan kârı, 2022’nin ikinci çeyreğinde 16 milyar dolara düştü.

Tıpkı geçtiğimiz çeyrekte olduğu gibi, artan masraflar kârın azalmasında yine önemli bir rol oynadı. Şirketin gelirleri 2021’in ikinci çeyreğine kıyasla artmış olması da ayrıca dikkat çekiyor. Bir önceki yılın ikinci çeyreğinde 61.9 milyar dolar gelir açıklayan Alphabet, 2022’nin ikinci çeyreğinde ise 69.7 milyar dolar gelir duyurmuştu.

Ancak 2021’e kıyasla Google’ın Ar-Ge, satış ve pazarlama masrafları yaklaşık 3 milyar dolar arttığı için şirketin kârı düştü.

İnternet devinin para kaynaklarında ise bir değişiklik söz konusu değil. Reklamlar yine şirketin en büyük gelir kaynağı oldu ve şirketin kasasına 40.7 milyar dolar koydu. Bulut biriminin geliri ise 6.2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak bu birim çeyreği 858 milyon dolar zararla tamamladı. YouTube reklamları ise Alphabet’e 7.3 milyar dolar kazandırdı. Bir önceki yılla kıyaslandığında tüm birimlerde gelirlerin arttığı görülüyor.

Alphabet ve Google CEO’su Sundar Pichai, bir süre önce şirketin çalışanlarını zor zamanlar konusunda uyarmıştı. Şirketin ekonomik dalgalanmalara karşı bağışıklığının olmadığını söyleyen Pichai; Google’ın daha girişimci, daha odaklı, daha daha hızlı hareket eden ve daha aç bir şirket olması gerektiğini belirtmişti. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra da şirket işe alımları iki haftalığına durdurmuştu.

İLGİLİ HABERLER