Eğlence

Google Cast şimdi hoparlör ve ses sistemlerini destekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-cast-audio-060115

Chromecast’in Google için başarılı bir proje olduğu söylenebilir. Henüz Türkiye’de resmen satışta olmasa da, dünya çapında 27 ülkede Google’ın internet üzerinden multimedya akışı sağlayan HDMI aygıtı satılıyor.

Google şimdi bu cihazların arkasında bulunan Google Cast teknolojisini sadece ses iletimine açıyor ve aynı teknolojiyi Google Cast destekli ses sistemleri ve hoparlörlere getiriyor. Ses için Google Cast teknolojisi ile kullanıcılar aralarında Rdio, Pandora, NPR One, Google Play Music ve bunun gibi özellikle ABD odaklı uygulamaların da bulunduğu çeşitli uygulamalardan çaldıkları müziği veya sesi Google Cast uyumlu hoparlör, ses sütunu, alıcı gibi cihazlarda oynatabilecek. Bu teknoloji desteği ilkbaharda ABD’de kullanımda olacak.

Popüler müzik dinleme uygulaması Spotify’ın iş ortakları arasında yer almaması dikkat çekiyor. Ancak diğer internetten dinleme seçenekleri gibi Spotify da bu grubunun içine katılabilir. Müzik yayını yapma işlemi de video yayın işlemine benzer şekilde yapılıyor, destekleyen uygulama içindeki Cast butonuna dokunmak yeterli oluyor, ancak ses için yayın doğrudan bulut üzerinden, iyileştirilmiş ses kalitesiyle yapılıyor.

Google, Ses için Cast teknolojisinde Sony, LG, HEOS by Denon gibi markalarla işbirliği yapıyor. Google Cast ile kullanıma hazır ilk hoparlörler önümüzdeki aylarda satışa sunulacak. Zamanla daha fazla şirketin Google Cast uyumlu hoparlörler çıkaracağı belirtiliyor.

Google bu son duyurusuyla birlikte Apple’ın AirPlay teknolojisiyle rekabeti daha da artıracak. Sony ve Denon müşterilerinin iki farklı servis arasında seçim yapması gerekmeyecek, çünkü bu iki markanın yakında çıkacak ürünleri hem Google Cast hem de AirPlay destekliyor olacak.

İLGİLİ HABERLER