Eğlence

Google Cast daha fazla hoparlörü destekleyecek

google cast

Google, geçtiğimiz yıl CES 2015’te Apple’ın kablosuz ses akış sistemi AirPlay’e rakip olacak Cast’in duyurusunu yapmıştı. O günden bu yana pek çok hoparlörle entegre çalışmaya başlayan Google Cast, arzulanan benimseme oranlarına ulaşamamıştı. Android cihazlar için tatmin edici bir AirPlay alternatifi olan Cast, test edenler tarafından “basit ve güvenilir” şeklinde nitelenmişti.

Google, CES 2016’da Cast’ı hoparlörlerine entegre eden yeni üreticilerin listesini açıkladı. B&O Play, Harman/Kardon, Onkyo, Philips, Pioneer ve Raumfield, Cast’i sistemlerine entegre eden üreticiler kümesinde LG, Sony ve Denon’a katılıyor.

Google, Cast genişlemesine ek olarak, Android TV platformuna yeni katılan üreticileri de duyurdu. Söz konusu listede, Arçelik ve Vestel hemen göze çarparken; RCA, Hisense, TCL ve Bang & Olufsen de Android TV üreticileri grubunda Sharp, Sony ve Philips’e katıldı. Yeni Android TV cihazlar bu yıl içinde satışa sunulacak.

Apple AirPlay, kablosuz hoparlör üreticileri arasında yeterli popülariteyi sağlayamadığı için benimseme oranı arzulanan seviyeye yükselememişti. Halihazırda kablosuz ev ses sistemleri pazarında zirvede kendi tescilli sistemini kullanan Sonos bulunuyor. Google, Cast genişlemesiyle Apple’ın ulaşamadığı benimseme oranına ulaşmayı hedefliyor. Yeni Cast hoparlörlerin ne zaman satışa sunulacağı konusunda henüz kesin bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER