Eğlence

Google Cast adı yeniden Chromecast’e döndü

google cast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google castGoogle, Google Cast adını kaldırıp başlangıçtaki Chromecast adına geri dönüyor gibi görünüyor. Android Police’in dikkat çektiğine göre Google, @GoogleCast rumuzlu Twitter hesabını @Chromecast olarak yeniden adlandırdı. Google Cast web sitesinde de Cast için “dahili Chromecast” tanımı kullanılıyor.

Cast adı Google, Chromecast özelliğini diğer cihazlara da genişletmeye başladığında ortaya çıkmıştı. Bu yılın başlarında Google, Chromecast uygulamasının adını “Google Cast” olarak da değiştirmişti. Ad değişikliği Chromecast olmayan birçok cihazın olduğu şeklinde yorumlanmış ve zamanında bu karar da mantıklı bulunmuştu.

https://twitter.com/Chromecast/status/801111758748483584

Daha sonra bu ayın başlarında Google, Cast uygulamasının adını Google Home olarak yeniden değiştirmiş ve bu uygulamayı Chromecast, Google Cast ve Google Home ürünlerinin kontrolü için ortak noktaya dönüştürmüştü. Bu hareket de mantıklıydı, çünkü Home’u tüm bağlı cihazları için bir merkez noktası olarak düşünüyordu.

Sonuç olarak toparlarsak; Google’ın bir cihazdan diğerine medya akışı sağlayan sisteminin adı Casting. Bu medya dosyasını görüntüleyen herhangi cihazın adı Chromecast. Tüm bunları kontrol etmeyi sağlayan uygulama ise Google Home. Eğer bu kısa aralıklarla isim değişikliği devam edecek olursa, birkaç ay içinde Google’ın multimedya yayın sistemi içinde yeni isim değişiklikleri yapmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER