Teknoloji

Google CardDAV desteğiyle iOS kullanıcılarına rehber eş zamanlaması için yeni bir yöntem sundu

Google, iOS kullanıcılarının Google Rehber üzerinde tuttukları kişi kayıtlarını eş zamanlamaları için yeni bir yöntemi duyurdu. Artık iOS 5 ve sonrası sürümlerde çalışan Apple cihazları için CardDAV standardı da desteklenmeye başladı. Şimdiye kadar kişi rehberini güncelleyip bu değişikliklerin bağlı olan tüm platformlara yansıtılması için Microsoft’un Exchange ActiveSync’in kullanılması gerekiyordu.

Google’ın CardDAV desteğini sunmaya başlaması sadece iOS değil Mac OS X kullanıcılarnı da memnun edecek. Halbuki mevcut masaüstü Google Rehber eş zamanlama yöntemi kullanıcının elle giriş yapmasını mevcut kılıyordu, süreci başlatmak için OS X görev çubuğunda yer alan ikona tıklamak gerek. CardDAV ise tamamen otomatik ve arka planda çalışabilen bir çözüm olarak dikkat çekiyor.

CardDAV bu son gelişmeyle birlikte Google’ın sırasıyla e-posta ve takvim için tercih ettiği eş zamanlama teknolojileri olan IMAP ve CalDAV’ın arasına katılmış oldu. Google’ın ürün yöneticisi Jeff Ellingson IMAP, CalDAV ve CardDAV’in hepsinin desteklenmesiyle birlikte üçüncü tarafların eksiksiz bir Google Hesap eş zamanlama deneyimi yaşamasına imkan tanındığını kaydetti. Google’ın ActiveSync desteğini yavaş yavaş ortadan kaldıracağı söyleniyordu, CardDAV’ın bir alternatif olarak getirilmesi bu söylentileri güçlendirecektir. Yine de, Microsoft’un itme servislerinin yakın gelecekte destek dışı kalacağı beklenmemeli. Google hâla birçok kurumu Exchange destekli Google Sync opsiyonundan yararlanan İşletmeler için Google Uygulamalar servisine çekmeye çalışıyor.

İlgili >> Google (1), (2)

İLGİLİ HABERLER