Teknoloji

Google yenilediği Cardboard’u iPhone ile uyumlu hâle getirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-cardboard-260614

Google, dün akşam gerçekleştirdiği I/O 2015 açılış etkinliğinde sanal gerçeklik görüntüleyicisi Cardboard’un yeni versiyonunu da duyurdu. 6 inç’lik telefonlarla uyumlu hâle gelen yeni Cardboard tasarımında mıknatıslı kontrol aracının yerini tüm telefonlarla birlikte çalışabilen bir “Cardboard” butonu alıyor. Yeni Cardboard’un kurulumu da eskisine kıyasla daha kısa sürüyor.

Google’ın sanal gerçeklik görüntüleyicisiyle ilgili en önemli yeniliği ise Cardboard uygulamasını iOS’e taşımak oldu. Böylelikle iPhone sahiplerinin de şehirleri derinlemesine keşfetmesi, sanal bir kaleydoskop kullanmaları ve müze koleksiyonlarını üç boyutlu biçimde görmeleri mümkün hâle geliyor. Bugüne kadar sadece Android’de yer alan Cardboard uygulamasının toplam indirme rakamı 1 milyonu aşmıştı. Cardboard’un yazılım geliştirme kiti de iOS’i destekleyecek. Google Cardboard iOS uygulamasının henüz Türkiye mağazasında yayınlanmadığını belirtmekte fayda var.

Google, Cardboard’u geçtiğimiz yıl düzenlediği I/O 2014’te görücüye çıkarmış ve ürünü sanal gerçeklik platformuna baz oluşturacak bir referans tasarım olarak tanımlamıştı. Şirket, geçtiğimiz aylarda da Mattel ile işbirliğine giderek efsane oyuncaklardan ViewMaster’ı bir mobil uygulama şeklinde yeniden tasarlamış ve Cardboard benzeri plastik bir kasanın içinde sunmaya başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER