Teknoloji

Google çalışanlarının büyük çoğunluğunu halen beyaz erkekler oluşturuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

A Google logo is seen at the entrance to the company's offices in Toronto

2015’in başlangıcı itibarıyla, tam zamanlı Google çalışanlarının sayısı 56 bin 300’e ulaşmış durumda. Şirket tarafından bir yıl öncesinde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, Google personelinin büyük kısmını beyaz ve Asyalı erkeklerin oluşturduğu ortaya çıkmıştı. Bu durumu değiştirmek için harekete geçen şirket, daha fazla sayıda kadını ve azınlık üyesini işe almak için harekete geçmişti.

Güncellenen çeşitlilik raporuna göre, Google’ın geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği teknik alımların yüzde 21’ini kadınlar oluşturdu. Ancak buna rağmen, teknik pozisyonlarda çalışan kadın sayısı sadece yüzde 1 oranında arttı. Google bünyesindeki kadın çalışanların toplam çalışanlara oranı ise yüzde 30’a ulaştı. Siyahi ve Latin kökenli Google çalışanlarının sayısı da geçtiğimiz yıla kıyasla yükselse de, şirketin toplam işgücü içindeki payları sırasıyla yüzde 2 ve 3 oranında kaldı.

google-cesitlilik-raporu-020615

Söz konusu rakamlara bakıldığında Google’ın ofiste çeşitlilik konusunda bir ilerleme sağladığını söylemek pek mümkün değil. Google ise mevcut tablonun ilk çabaların bir sonucu olduğunu vurguladı. Şirket, nihai amacının hizmet ettikleri kitleyi yansıtacak bir işgücü oluşturmak olduğunun altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER