Teknoloji

Google çalışanları ofise dönmeye başlıyor

rekabet kurumu google

Google, nisan ayı itibarıyla çalışanlarını sınırlı ölçekte de olsa ofise kabul etmeye başlayacağını duyurdu. Axios’un haberine göre; şirketten gönderilen e-postada, ABD’de görev yapan çalışanların gönüllülük esasına bağlı olarak ofislerine dönebileceği belirtildi.

İnternet devi, konuyla ilgili olarak The Verge sitesine detaylı bir açıklama yaptı. Açıklamada aşılama ve yeni vaka sayısındaki azalma gibi kriterlerin dikkate alınacağı belirtildi. Ancak ofise gelmek isteyen çalışanların aşı olması gibi bir zorunluluk söz konusu değil.

Google’ın küresel koronavirüs salgınının patlak vermesinin ardından çalışanlarını eve gönderme kararını en hızlı alan şirketlerden biri olduğu biliniyor. İnternet devi, bu süreçte çalışanlarına gerekli ekipmanları almaları için ekstra bir ödeme de yapmıştı. Şirket ilk etapta ofislerini geçtiğimiz temmuz ayında açmayı planlasa da, salgının gidişatı nedeniyle bu planlar değişmişti.

Google, ofise dönüş konusunda nihai hedef olarak hâlâ eylül ayını gösteriyor. Şirket bu tarihe kadar aşılar sayesinde daha güvenli bir ortamın oluşmasını amaçlıyor. İnternet devi, bu tarihten sonra da evden çalışmaya devam etmek isteyenler için farklı seçenekler sunmaya hazırlanıyor. Bu seçeneklerin yılda 14 günden çok istisnai durumlarda 12 aya kadar uzayabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER