Teknoloji

Google Calico projesi kapsamında 1.5 milyar dolarlık araştırma merkezi açıyor

calico-logo-040914

Google geçtiğimiz sonbaharda sağlık ve biyoteknoloji odaklı çalışmalar yapma amacıyla Calico adını verdiği yeni bir proje başlatmıştı. Şirket Calico projesinde yaşılık ve bağlı hastalıklarla mücadele etmeyi kendisine hedef olarak belirlemişti. Arthur D. Levinson’un kurucu yatırımcılık ve CEO’luk görevini üstlendiği Calico, San Francisco Bay Area’da bir araştırma merkezi oluşturmayı hedefliyor.

Calico ve AbbVie işbirliğiyle kurulacak yeni araştırma merkezi yaşlılık ve yaşlılığa bağlı olarak gelişen hastalıkların tedavisi için terapi geliştirmeye odaklanacak. Hem Calico hem de AbbVie araştırma merkezi için 1.5 milyar dolara kadar yatırımda bulunacak. Calico merkezde ilaç keşfi ve ilaç geliştirme üzerinde çalışmalar da yürütecek. AbbVie ise bilimsel ve klinik geliştirme desteğinin yanı sıra ticari deneyimini ortaya koyacak.

Arthur D. Levinson AbbVie ile gerçekleştirilen işbirliğinin Calico için hayati önem taşıdığını belirtti ve bu işbirliğinin klinik çalışmalarında Calico’ya ivme kazandıracağının altını çizdi. Araştırma merkezinin ilk 15 yıllık programını oluşturan Calico, kritik pozisyonlar için işe alım sürecini başlattı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER