Manşetler

Google Caffeine ile en güncel arama sonuçları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı Caffeine arama indeksinin etkisini bundan böyle daha fazla göreceğiz. Google bu teknoloji sayesinde kullanıcılara daha ilgili ve taze sonuçlar sunmayı amaçlıyor.

Bu hafta içinde kullanıma sunulan Caffeine, Google’ın daha önce kullandığı aşamalı indeksleme yöntemi yerine paralal işleme modelini temel alıyor. Yani, her saniye yüzbinlerce sayfa Google’ın indeksine anında ekleniyor. Eskiden indeksin “ana katmanının” değişmesi birkaç haftayı alıyordu.

Google bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Caffeine ile birlikte web’i küçük parçalar halinde analiz edip arama indeksimizi sürekli güncelliyoruz. Yeni sayfalar buldukça ya da mevcut sayfalarda yeni bilgiler buldukça bunları indeksimize ekliyoruz. Bu da daha taze bilgiyi bulacağınız anlamına geliyor.” denildi.

Google’ın yaptığı duyurularda birkaç şaşırtıcı istatistik bulunmazsa olmaz, Caffeine ile de ilgili bazı istatistikler veriliyor. Eğer Caffeine’li yeni indeks bir kağıt yığını olarak düşünülürse, bu kağıt yığınının boyu her saniye 4.82 km artacaktı. Öte yandan, Caffeine tek bir veritabanında 100 milyon gigabaytlık yer işgal ediyor, her gün yüzbinlerce gigabaytlık yeni bilgiyi indekse ekliyor.

Google’ın Caffeine geçmesinin nedeni olarak ses, video ve fotoğraf içeriğinin giderek artması ve Twitter, bloglar gibi sosyal medya araçlarının her saniye yeni bilgi üretmesi gösteriliyor.

Teknoblog olarak Google’ın bu yeni yönteminin etkilerini daha şimdiden görmeye başladık. Yeni yazılar anında indekse dahil oluyor. Devam et Google, hep daha iyiye…

İlgili – GoogleBlog

İLGİLİ HABERLER