Teknoloji

Google büyük şirket toplantısını çevrim içi taciz endişesi yüzünden iptal etti

sundar pichai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google ceo sundar pichaiGoogle, Mountain View’deki genel merkezinde düzenleyeceği ve şirketin genel merkezdeki tüm çalışanlarının katılacağı toplantıyı iptal etti. CEO Sundar Pichai’nin başkanlığında gerçekleştirilmesi planlanan toplantıdan “çevrim içi taciz” endişesi nedeniyle vazgeçildi.

Söz konusu toplantıyla ilgili karar, bir şirket çalışanının “kadınların biyolojik olarak Google’da çalışmaya uygun olmadığı” iddiasını dile getirdiği yazının ortaya çıkmasının ardından alınmıştı. James Damore isimli çalışanın şirketle ilişiği fazla zaman kaybetmeden kesilmiş, tatilini erken bitirme kararı alan CEO Sundar Pichai ise perşembe günü tüm çalışanların katılacağı bir toplantının düzenleneceğini duyurmuştu.

Ancak işler planlandığı gibi ilerlemedi. Toplantının iptal edildiği, Pichai’nin imzasını taşıyan bir e-postayla duyuruldu. Söz konusu e-postada, çalışanların endişelerinin iptal kararının alınmasında temel faktör olduğunu belirtti. Pichai, bazı çalışanların güvenlikleri konusunda endişe duyduklarını ve soru sormaktan çekindiklerini ifade etti.

Google CEO’su “Kızlar için Kodlama” etkinliğine katıldı

Büyük toplantı iptal edilse de, Sundar Pichai oldukça dikkat çekici bir etkinliğe katıldı. Şirketin yerleşkesinde düzenlenen “Kızlar için Kodlama” etkinliğinde konuşan Pichai, mühendislerin önemine dikkat çekti. Google CEO’su, mühendislerin herkes için ürünler tasarladığını ve dolayısıyla mühendisler içinde dünyadaki herkesin temsil edilmesi gerektiğini belirtti.

Bir ay boyunca devam eden uygulama geliştirme çalışmasında finale çıkan genç kızlara seslenen Pichai, “Bu sektörde sizin için bir yerin olduğunu bilmenizi isterim. Google’da sizin için bir yer var. Başkalarının size aksini söylemesine izin vermeyin. Buraya aitsiniz ve size ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLER