Eğlence

Google bulut tabanlı müzik servisi Google Music Beta’yı duyurdu – Video

Google, Google Music Beta adı verilen yeni müzik platformunu Google I/O 2011’de tanıttı. Google ve Apple arasında bulut tabanlı müzik servisini erken çıkarma konusunda bir yarış olduğu dile getiriliyordu. Görünüşe göre Google, yeni müzik platformunu daha önce duyurarak Apple’ı yenmişe benziyor.

Google Music Beta servisi kullanıcıların şarkıları kolayca satın alıp aralarında tabletlerin ve akıllı telefonların bulunduğu Android cihazlarında internet üzerinden, cihaza indirmeye gerek duymadan, dinlemesini sağlayacak. Ayrıca kullanıcılar mevcut şarkı kütüphanesini de bulut tabanlı müzik depolama servisine yükleyebilecek. Son çalınan şarkılar önbelleğe alınacak, böylelikle çevrimdışı olarak da, hatta farklı bir cihazda bile dinlenebilecek.

Kullanıcıların oluşturacakları özelleştirilmiş çalma listeleri tüm cihazları arasında paylaştırılabilecek. “Anında miksleme” adı verilen bir özellik ise kullanıcının seçtiği tek bir şarkıyı baz alarak listeler oluşturacak. Şimdilik davetiye yöntemiyle işleyen Google Music Beta servisi şu anda yayında, ancak sadece ABD içinden erişen kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Servisin sadece bir süreliğine ücretsiz olarak sunulduğunu da belirtelim.

En iyisi aşağıdaki videoyu izleyip bu servisi biraz daha yakından tanımakla yetinelim.

Video: Google Music Beta tanıtımı

İlgili – Google Music Beta

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER