Teknoloji

Google USB parmak sürücünüzdekileri bulut depolamaya aktarıyor

usb-flas-bellek-250815

İnternet bağlantısı olduğu sürece her zaman ve her yerde veri yüklemeyi mümkün kılmaları, bulut depolama servislerini fazlasıyla pratik kılıyor. Ancak terabaytlarca veriye sahip olan geliştiriciler ve yazılımcılar için bulut depolama servislerinin pek kullanışlı olduğunu söylemek mümkün değil.

Bu durumu ortadan kaldırmak için “Offline Media Export/Import” isimli bir servis başlatan Google; sabit disklerindeki, USB flaş belleklerindeki ve hatta teyplerdeki verileri kendisine iletildiği takdirde Bulut Depolama ürününe aktaracak. Şirket, benzer bir teklifi 2013’te de sunmuştu, ancak o dönemde sadece sabit disklerdeki verilerin aktarımını gerçekleştiriyordu.

Bu noktada veri transferi işlemini üçüncü bir tarafın yaptığını ve servisin ücretli olduğunu belirtmekte fayda var. TechCrunch’ın haberine göre, Google deneme süresi boyunca disk başına 80 dolar ücret talep edecek. Ancak ekstra sürücülerin nasıl ücretlendirileceği henüz bilinmiyor.

Kurumsal bir DSL bağlantısında 1 TB’lık veriyi buluta yüklemenin 100 gün alacağına dikkat çeken Google, verilerini buluta vakit kaybetmeden aktarmak isteyen şirketleri hedef kitlesine yerleştirmiş gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER