Teknoloji

Google Bulletin ile yerel haberlere yurttaş gazeteciliği desteği getiriyor

google bulletinGoogle Bulletin (Bülten) adını taşıyan yeni uygulamasını görücüye çıkardı. Bulletin, kullanan herkesin bir “yerel haber muhabiri”ne dönüşmesini mümkün hâle getiriyor.

Bulletin ile kullanıcılar bir blog veya internet sitesine gerek kalmadan, doğrudan telefonları üzerinden web üzerine fotoğraf, video ve yazı yükleyebiliyor. Google’dan yapılan açıklamaya göre, Bulletin üzerinden yüklenen haberler herkes tarafından görüntülenebilecek ve Google’da yapılan aramalar ile de haberlere erişilebilecek. Bulletin haberlerini sosyal medyada paylaşmak ya da e-posta ve mesaj yoluyla başkalarına göndermek de mümkün olacak.

Google böylelikle insanların genellikle Facebook veya Twitter üzerinden takip etmeyi seçtiği “kısa haber” formatına biraz daha yakınlaşmış oluyor. Şirket bunu yaparken haber kaynağının yerel yurttaş gazeteciler olduğunu da özellikle vurguluyor. Son dakika gelişmelerini hızlı biçimde öğrenme konusunda akıllara gelen ilk mecra Twitter olsa da, Google’ın arama alanındaki gücünü de göz ardı etmemek gerekiyor. Bu alanda neredeyse tekel konumunda olan Google, yeni platformunu da arama pazarındaki hakimiyeti sayesinde daha yukarıya çekebilir.

Google Bulletin ilk etapta sadece ABD’deki iki şehirde kullanılıyor

Google Bulletin, pilot program çerçevesinde ilk olarak ABD’nin Nashville ve Oakland şehirlerinde kullanılabilecek. Bu şehirlerde yaşayanlar uygulamaya erken erişim için kayıt yaptırabiliyor.

İLGİLİ HABERLER