Teknoloji

Google bu yıl hangi 1 Nisan şakalarını hazırladı?

Bugün 1 Nisan, şakalara karşı hazırlıklı olun. Her yıl 1 Nisan geldiğinde ilginç şakalarıyla adından söz ettiren Google bu yılı da boş geçmedi, sadece bir şakayla yetinmeyip birden fazla şakayı internet ortamına saldı. Bu şakaların en ilginci olarak Google Burun olarak adlandırılan ve beta aşamasında olduğu söylenen servisi gösterebiliriz.

google-nose-010413

Google Burun servisi için sahici görünen bir sayfa hazırlayan Google ayrıca bu servisi arama motoru içine de entegre etmekten geri kalmamış. Google’ın söylediğine göre oluşturduğu Google Aroma veri tabanı 15 milyondan fazla koku verisini bünyesinde barındırıyor. Bu sayede arama yaparken yazma, konuşma ve dokunmanın ötesine geçileceğini belirtiyor. Arama sonuçlarının özetinin yer aldığı bilgi panelinin içine resimler ve açıklamaların yanında aromalar da ekleniyor. Böylelikle bir şarabın, çiçeğin veya mekanın kokusunu Google Burun beta servisiyle içinize çekmeniz mümkün oluyor.

Google bir başka 1 Nisan şakasını çıkarmak içinse 1 Nisan gününe girişi beklemedi. Google Haritalar için özel bir tasarım hazırlayan Google üç yüz yılı aşkın zamandır saklı olduğunu öne sürdüğü bir Define Haritası katmanını kullanıma sundu. Oldukça gerçekçi görünen bu katman aynı zamanda bir define avı oyununu da içeriyor. Google’ın uydurduğu hikayeye göre okyanusların haritasını çıkarmak için çalışan Google ekibi Kaptan William Kidd’in 315 yıllık haritasına denk geliyor.

YouTube da 1 Nisan gününü boş geçmiyor. Sekiz yıldır faaliyette olduğunu belirten video sitesinin sahibi Google, YouTube’u kapattığını, artık hiçbir video yükleme işlemine izin vermeyeceğini, sekiz yıl boyunca yüklenen videoların en iyisini ise bugün seçeceğini kaydetti. Hatta bunun için özel bir video hazırlayan YouTube ekibi şakayı biraz daha abartıp bir canlı yayın dalgası da başlatıyor.

İLGİLİ HABERLER