Eğlence

Google bu yıl bir Ingress toplantısı yapmayı planlıyor

google-ingress-260914

Google, artırılmış gerçeklik oyunu Ingress için 2015 sona ermeden özel bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor. Üçüncü yılına giren ve her geçen gün büyüyen Ingress’te oyuncular gruplara ayrılarak, gerçek dünyaya ait abidelerin sanal kontrolünü kazanmaya çalışıyor. 10 milyonu aşkın bir indirme rakamına ulaşan oyunun Google bünyesindeki Niantic Labs’in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmalarında binlerce insan bir araya geliyor.

Niantic Labs’i yöneten eski Google Haritalar yöneticisi John Hanke, bugüne kadar gerçekleşen buluşmaların gördüğü ilgi nedeniyle daha büyük kapsamlı bir toplantı düzenlemeyi planladıklarını ifade etti. Hanke, toplantı konusunda henüz kesinleştirilen bir şey olmadığını, ancak toplantının muhtemel olduğunu sözlerine ekledi.

Hanke, kendilerine toplantı düzenleme konusundaki ilhamı Minecraft ve Eve Online gibi oyunlar için düzenlenen toplantıların verdiğini söyledi. Bugüne kadar gerçekleştirilen buluşmaların da büyük kapsamlı bir toplantı kadar ilgi çektiğini ifade eden Hanke, Tokyo’da gerçekleştirilen bir etkinliğe 5 bin kişinin katıldığını ve bu ay içinde Kyoto’da düzenlenecek toplantı sayısında da bu rakama ulaşılmasının beklendiğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER