Teknoloji

Google “Bu Sonuç Hakkında” bölümüne yeni bilgiler ekliyor

google bu sonuç hakkında
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yılın başında Google, arama motoruna Bu Sonuç Hakkında adlı bir özellik eklemişti. Çoğu sonucun yanında bulunan üç nokta simgesine dokunarak erişilen bu araç, bir web sitesine gitmeden önce o web sitesi hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlıyor. Bu Sonuç Hakkında’nın ilk kullanıma sunulmasıyla birlikte Google, Wikipedia’dan bilgiler görüntüledi. Eğer bu mevcut değilse, hizmetlerinden birinden alabildiği bilgileri gösterdi. Ayrıca panellerde web sitesinin şirket tarafından ilk indekslendiği zaman ve güvenli bir bağlantı bekleyip bekleyemeyeceğiniz gibi web sitesiyle ilgili ayrıntıları da içeriyordu.

Google çarşamba günü, kullanıcıların görüntüledikleri bilgi çeşitliliğine katkıda bulunarak bu panelleri daha sağlam ve kapsamlı hâle getiriyor. Başlangıç olarak, Wikipedia’dan bir açıklamaya ek olarak, her web sitesinin kendi tanıtımını, kendisi hakkında neler söylediğini göreceksiniz. Ayrıca, yorumlar veya basit bir haber makalesi aracılığıyla, başkalarının onlar hakkında ne söylediğini de göreceksiniz. “Konu hakkında” bölümünde Google, farklı kaynaklardan gelen diğer kapsamlı analizleri, bilgileri veya sonuçları gösterecek.

Daha önce olduğu gibi, Bu Sonuç Hakkında özelliğinin arkasındaki temel fikir, ziyaret etmek üzere olduğunuz bir web sitesi hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğinizde sizi fazladan bir arama yapmaktan kurtarmaktır. Ayrıca Google, insanların interneti nasıl kullanacakları konusunda daha bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmanın ve önemli konularla ilgili bilgiler arıyorsanız, size gönül rahatlığı sağlamanın bir yolu olarak görüyor.

Bu “Bilgi Okuryazarlığı özellikleri”nin yanı sıra şirket, çarşamba günkü Search On etkinliği sırasında arama sonuç sayfalarına gelen yeni özellikleri de duyurdu. Bunlar arasında, farklı konular hakkında daha fazla bilgi edinmeyi kolaylaştırmak için Bilinmesi Gerekenler, Bu Aramayı İyileştirin, Bu Aramayı Genişletin ve İlgili Konular gibi çeşitli araçlar bulunuyor. Örneğin, Bilinmesi Gerekenler, yeni bir konuyu anlamak için ihtiyaç duyacağınız temel bilgileri ortaya çıkarırken, aramanızı hassaslaştırmak ve genişletmek ile  ilgili sorunları keşfetmenize yardımcı olacaktır.

ABD’deki Google Arama kullanıcıları, çarşamba günü duyurulan yeni özelliklerin önümüzdeki haftalarda ve aylarda kullanıma sunulacağını görecekler.

İLGİLİ HABERLER