Teknoloji

Google Brezilya’nın acısını hafifletmeye çalışıyor

brezilya-dunya-kupasi-taraftar-090714

2014 Dünya Kupası’nın son haftası ev sahibi Brezilya için oldukça kötü geçti. Yarı final karşılaşmasında Almanya’ya 7-1 gibi ağır bir skorla mağlup olan Brezilya, üçüncülük maçında da Hollanda’ya 3-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Brezilyalı futbolseverler için rüya gibi başlayan Dünya Kupası bir kabus gibi biterken, internet devi Google Brezilya’nın acısını dindirme konusunda yardımcı olmaya çalışıyor.

Dünya Kupası sırasında sosyal haber merkezinin kapılarını NPR’a açan Google, arama trendlerini nasıl işlediğini göstermişti. Şirketin maç esnasında sıklıkla kullanılan “utanç” gibi arama terimlerini arka plana attığı ortaya çıkarken, prodüktör Sam Clohesy bu kararın tamamen sempatik biçimde bir viral oluşturma isteğine bağlı olduğunu dile getirmişti. İnsanların sosyal ağlarda olumsuz haberleri görmeyi istemediğine dikkat çeken Google, yaralara tuz basmak istemediğini vurgulamıştı.

NPR’ın haberinin ardından Google tarafından yapılan açıklamadaysa gerçekleştirilen eylem kötü sonuçları arkaya atmaktan çok ilginç sonuçları ön plana çıkarmak şeklinde tanımlandı. Şirket arama sonuçlarının Google Trends sayfasında olduğu gibi görülebileceğinin de altını çizmeyi ihmal etmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER